Sostenibilitat

Montse Junyent: “L’Economia del Bé Comú canvia la competència per la cooperació”


3 maig 2014

presentació junyent

“Fins i tot una cosa tan complexa com l’economia es pot explicar amb un conte”. Montse Junyent, autora de Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta (Editorial Proteus) està convençuda d’aquesta premissa, i, per això, en el seu darrer llibre infantil explica a través d’una història “lúdica i pedagògica” l’Economia del Bé Comú, model promogut des del 2010 per l’austríac Christian Felber.

Avui, en la presentació d’aquest llibre a la Casa Casa Capell de Mataró i dins el marc del mes de la sostenibilitat, Junyent ha recordat que aquest nou model econòmic aposta per “canviar la competència per la cooperació, per beneficiar aquelles empreses que actuïn des de l’ètica i tot això amb un objectiu: la recerca del bé comú”.

L’autora,  que és llicenciada en empresarials i responsable del projecte educarxtransformar.com, ha deixat clar que “en tot moment la història que explica el llibre està al servei del model econòmic” i “el personatge protagonista representa els valors de l’Economia del bé Comú”.

El conte explica la història d’en Jan, el seu pare i uns amics.  Volen posar en marxa una guingueta a la platja, però entre ells apareixen diferències de criteri sobre com s’ha de gestionar el negoci. La visió tradicional, que buscar el benefici propi a través de la competència, xoca amb una nova visió que proposa el pare del noi: assolir el bé comú mitjançant la cooperació entre tots.