Justícia

Obertura del Pati del Cafè Nou, un acte de justícia històrica


16 abril 2014

taularodona

En motiu de l’obertura del Pati del Cafè Nou com un nou espai públic de la ciutat després d’anys de disputes entre entitats respecte el seu ús i propietat, tindran lloc aquest mes d’abril, en què la ciutat reflexiona entorn el valor de la justícia, dos actes per festejar el final d’aquest conflicte històric.

En primer lloc, el dissabte 26 d’abril, a les 6 de la tarda, es festejarà l’obertura d’aquest nou espai, amb un espectacle del pallasso Marcel Gros i una ballada de sardanes.  A més,  també es donarà a conèixer el nom del personatge del projecte “Mataró, ciutat de valors”, que ha estat escollit per tots els mataronins durant aquests dies a través de l’enquesta disponible a la pàgina web matarovalors.cat entre les quinze propostes fetes per les escoles de Mataró.

Montserrat Tura, Francesc-Marc Álvaro i Jordi Palou

I, en aquest context i tenint en compte l’experiència viscuda a Mataró, encara un segon acte. El dilluns 28 d’abril, a les 7 del vespre i a la Nau Gaudí, s’ha organitzat una taula rodona sobre la justícia històrica titulada “Memòria i reconciliació: com tancar ferides del passat”.

Els participants d’aquest acte seran: Montserrat Tura, exconsellera de justícia de la Generalitat de Catalunya; Francesc-Marc Álvaro, periodista i autor del llibre “Entre la mentida i l’oblit” i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic i expert en mediació de conflictes. Moderarà la taula rodona l’historiador i coordinador dels arxius judicials de Barcelona, Alexis Serrano.