Actualitat

Persones amb mobilitat reduïda gaudeixen de la platja de Mataró


19 agost 2014

DSC09090

Ara fa vuit anys, els residents de La Llar Pla d’en Boet – Fundació de Llars de l’Amistat van expressar el  seu desig de banyar-se a la platja a l’estiu, com fan molts mataronins. El que semblava impossible per les diferents dificultats logístiques va acabar sent una realitat gràcies a la col·laboració dels voluntaris de la Creu Roja i la cessió d’una cadira amfíbia per part de l’Ajuntament.

Des d’aleshores, els usuaris amb diversitat funcional de la llar poden  gaudir a l’estiu de la platja de Mataró (just a l’entrada del port) en la que els dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 13h, s’instal·la una plataforma al final de la passarel·la de fusta per facilitar-los l’accés.

“Aquests banys els van molt bé pel cos, per la pell i també pels dolors”, explica Àfrica Ovide, educadora social de la Llar i encarregada dels banys adaptats juntament amb l’educadora Carmen Garràs i la treballadora social Anna Perancho.

La demanda de banys adaptats és superior a l’oferta, de manera que els usuaris es divideixen en grups de 4 a 6 persones i es reparteixen els tres dies de la setmana per poder gaudir de la platja i, posteriorment, fer un pícnic a Can Margarit.

“S’ho passen molt bé. Estan tot l’any esperant que arribi aquest moment i, a més dels beneficis a nivell físic, aquests banys també són importants com a eina de socialització i integració”, afirma Ovide.

A més dels dos voluntaris de la Creu Roja, la iniciativa dels banys adaptats compta amb la vigilància constant d’un socorrista i el suport de la barca de la Creu Roja que supervisa les activitats, la gimnàstica, els jocs i les teràpies que es duen a terme dins l’aigua.

“De totes maneres, encara ens fan falta voluntaris”, confessa Ovide. “La platja de Mataró té molta pendent i la cadira amfíbia pesa molt. Es necessiten com a mínim entre 6 i 8 persones per poder baixar-la fins a l’aigua”.

L’activitat, que es va iniciar l’1 de juliol, es durà a terme fins el proper 1 de setembre. Les persones interessades a col·laborar encara ho poden fer posant-se en contacte amb la Llar Pla d’en Boet (ts.pladenboet@llarsamistat.org / T. 93.757.53.42).