Sostenibilitat

Plantes, sostenibilitat i reciclatge per fomentar la convivència a Rocafonda


13 maig 2014

DSC_1585

El pati de l’escola Germanes Bertomeu s’ha omplert aquesta tarda de pedres, sorra, plantes i testos de colors. Una desena de nois i noies de l’Espai Jove Rocafonda s’hi ha traslladat per dur a terme el taller ‘Plantes i Sostenibilitat’ que l’entitat ofereix aquest mes de maig en el marc del projecte ‘Mataró, ciutat de valors’.

“Teníem molts bidons d’una altra activitat que vam fer per la castanyada i els volíem reaprofitar. Per això vam decidir crear aquest taller i transformar els bidons en testos precisament per transmetre als nois el valor de la sostenibilitat”, explica l’Arlet Palomar, coordinadora de l’Espai Jove Rocafonda.

Cada un dels deu joves participants ha pintat el seu test durant els dos primers dies del taller. “Hem dedicat dues tardes a sessions de pintura, avui plantem les flors i encara quedarà una altra jornada per plantar i fer el repartiment”, aclareix Palomar.

Aquesta activitat, segons Palomar, “permet ensenyar als nois i noies a reutilitzar materials i transformar-los de manera sostenible en una cosa útil”.

Un cop estiguin totes les flors plantades, els testos es repartiran a diferents entitats i associacions del barri de Rocafonda – El Palau. “D’aquesta manera, també fomentem la convivència dins del barri i positivitzem la imatge dels joves”, assegura Palomar.

“Normalment els tallers que oferim surten dels interessos dels nois i noies. En aquest cas, la decisió l’hem pres els educadors que hem cregut que amb aquesta iniciativa podíem treballar aspectes interessants”, conclou Palomar. “Cada mes intentem fer activitats relacionades amb el valor que treballa la ciutat i hem cregut oportú reciclar aquests materials precisament durant el mes de la sostenibilitat”.