Sostenibilitat

Quin gust té l’aigua? Taller de tast a la Casa Capell


27 maig 2014

tast d'aigua

Encara que tradicionalment sempre s’ha dit que l’aigua és incolora, in olora i insípida, els participants del tast d’aigües que aquesta tarda ha tingut lloc a la Casa Capell han pogut comprovar que com a mínim aquesta substància té gust, segons la saturació de sal que contingui, i olor, en aquest cas, segons la quantitat de clor que se li ha afegit per la seva depuració.

Ha inaugurat el taller Lluís Sancliment, director de qualitat i Medi Ambient d’Aigües de Mataró, qui ha explicat que un 70 per cent de l’aigua que es consumeix a la ciutat prové del Ter i del Llobregat i un 30 per cent és aigua pròpia, la qual ha de tractar-se per garantir els tres criteris de qualitat que s’exigeix la companyia: compliment de les condicions sanitàries, nivell de pressió i bon gust.

Els participants d’aquest taller, guiats per una monitora d’Aqualogy, han pogut tastar diferents aigües, de diferents procedències i amb diferents graus de salinitat i distingir així la varietat de gustos que pot tenir aquesta substància que representa el 80 per cent del nostres cossos i que és “un aliment” imprescindible per a l’home. I, a més, han pogut preguntar totes aquelles inquietuds sobre el món de l’aigua.

Les persones interessades en aquests tallers de tast d’aigua tindran una segona oportunitat aquest dijous, 29 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, també a la Casa Capell.