Acollida

Rutes per Mataró: redescobreix la ciutat durant el mes d’agost


4 agost 2014

02e334a7cca2c8bc09c1ce83b709e3bd

Mataró ofereix durant tot el mes d’agost l’oportunitat de conèixer i redescobrir la capital del Maresme a través de diferents rutes que repassen el llegat romà, la vinculació de la ciutat amb el mar, l’arquitectura modernista i diferents fets històrics que van tenir lloc a Mataró. Un seguit de propostes gratuïtes que representen una oportunitat, tant per als mataronins com per als turistes que la ciutat acull durant l’estiu, de conèixer en profunditat tots els racons de Mataró.

La ‘ruta del mar’, que tindrà lloc els dies 16 i 30 d’agost, permet descobrir la vinculació de Mataró amb el mar: la seva història marítima i naviliera, l’entorn natural de la costa, les transformacions del litoral i també personatges històrics de la ciutat relacionats amb el mar.

Els que vulguin saber més coses sobre la Iluro romana, poden apuntar-se a la ruta ‘Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits’.  Un recorregut per la Mataró romana i els vestigis arqueològics que encara es conserven. En la mateixa línia, la Vil·la romana de Torre Llauder obre les portes cada dissabte a les 19h.

La història també té un paper important a la ciutat, per això s’ha programat la ruta ‘Un passeig per la història de Mataró’ per al proper diumenge 10 d’agost en la qual es podran conèixer carrers, edificis i places emblemàtiques a través d’anècdotes i lectures. A més a més, el Museu de Mataró també ofereix visites guiades per les seves instal·lacions cada dimecres a les 18h.

I pel que fa a l’arquitectura, no es pot passar per alt el paper del modernisme a la ciutat. La ruta ‘Modernisme a Mataró’, que tindrà lloc el diumenge 24 d’agost, mostrarà als visitants la casa natal de Josep Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle, la casa Coll i Regàs i també la Cooperativa Obrera Mataronense, coneguda com a nau Gaudí.

Per últim, el conjunt barroc dels Dolors a la Basílica de Santa Maria també ofereix visites guiades a la capella, ornamentada per Antoni Viladomat, el pintor català més important  del segle XVIII.

Podeu consultar tots els horaris de les rutes en aquest enllaç.