valors

Tota la comunitat esportiva de Mataró es compromet amb els valors


11 abril 2014

Valors esports

A la 59ena Nit de l’Esport, que s’ha celebrat aquest vespre al Teatre Monumental, s’ha presentat el  “Manifest dels valors de l’esport”, un document en el qual per primera vegada tota la comunitat esportiva de Mataró es compromet públicament a fomentar una conducta ètica en l’àmbit esportiu.

En el manifest, en primer lloc, s’enumeren tots els beneficis que la pràctica esportiva reporta a la persona, tant a nivell físic com psíquic. Per exemple, s’esmena que l’esport  “permet l’individu desenvolupar-se integralment i convertir-se en millor ciutadà i persona”, “imprimeix sacrifici i disciplina”, “potencia l’esforç, l’autosuperació i ofereix a la persona consciència dels seus límits” i “és un bon instrument per aprendre a assimilar les victòries amb humilitat i encaixar dignament les derrotes”, entre altres

I, seguidament, tots els agents del món de l’esport – esportistes, entrenadors, jutges i àrbitres, clubs i entitats i espectadors- es comprometen específicament, segons les seves funcions, a viure l’esport tenint en compte valors com el respecte, l’educació, el joc net o l’autoritat, entre molts altres.

Personalitats referents del món de  l’esport en cada un d’aquests àmbits han estats els responsables de fer la lectura d’aquest manifest: la waterpolista, Marta Bach;  Josep Nonell, president del Club Joventut Handbol, l’entrenador Jordi Vilà, l’àrbitre Carles Pérez i Beatriz Delgado, en nom dels espectadors.

Aquest document s’ha creat en una taula de treball oberta en la qual hi han participat membres del Consell de Participació d’Esports de Mataró, entitats esportives de la ciutat i diverses persones a títol personal.

A més de la lectura solemne que ha tingut lloc aquesta nit, aquest manifest també es llegirà en diferents competicions que se celebraran els pròxims dies a la ciutat i es penjarà en tots els equipaments esportius de Mataró. Finalment, en aquesta mateixa pàgina web, les entitats esportives de la ciutat es podran adherir al manifest i, a títol personal, s’hi podran unir marcant un “m’agrada” a la notícia del facebook del projecte.

Document: Manifest dels valors de l’esport