Sostenibilitat

Una vintena d’activitats marquen l’agenda d’un maig dedicat a la sostenibilitat


1 maig 2014

Casa-Capell

Tallers, tasts, portes obertes, xerrades, festes… el mes dedicat a la sostenibilitat arriba carregat d’activitats molt diverses que ens ajudaran a reflexionar des de diferents àmbits sobre aquest valor de gran actualitat. A l’agenda d’aquesta mateixa pàgina trobareu detalls de totes les activitats, però en destacarem algunes.

Hi ha edificis del nostre entorn que mai hem tingut l’oportunitat de veure com són interiorment. Doncs en motiu del mes de la sostenibilitat la planta de brossa, un centre capdavanter en la gestió de residus gestionat pel Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme, farà el proper dissabte 31 de maig jornada de portes obertes (Inscripcions prèvies T. 93.741.10.30).

Per altra banda, en motiu d’aquest projecte, aquest mes visitaran la ciutat, en Joan Antoni Melé, suddirector general de Triodos Bank Espanya qui protagonitzarà una conferència sobre la banca ètica i la sostenibilitat (dijous 22, 19h, Auditori Tecnocampus); Josep Gordi autor del llibre ‘Natura i espiritualitat a Catalunya’ (dijous 15, 19h, Casa Capell) o Josep Montasell  enginyer  Tècnic Agrícola i especialista en gestió d’espais agraris periurbans, qui conjuntament amb en Carles Soler, veterinari i col·laborador de la revista “Soberanía  Alimentaria, Biodiversidad y Culturas”, protagonitzaran una taula rodona sobre territori (divendres 23, Centre Cívic Pla d’en Boet, 19h).

De tallers n’hi ha diversos, però alguns de curiosos i pràctics. La Casa Capell, un espai per visitar aprofitant aquest mes dedicat a la sostenibilitat, proposa, per exemple, un taller en què els participants aprendran a fer, a partir de plantes del Parc Central, la seva pròpia crema corporal cent per cent natural (dissabte 24, 11h, Casa Capell, cal inscripció prèvia). Un altre taller interessant. Creieu que totes les aigües tenen el mateix gust? Doncs no us perdeu el tast d’aigües que organitza Aigües de Mataró (dimarts 27, 15.30h i dijous 29, 19.30h Casa Capell).

I, finalment, dues festes que no us podeu perdre: el dissabte 24, a partir de les 11 del matí, gran festa del reciclatge al Parc Central organitzada pel Consorci de Residus del Maresme on hi haurà activitats infantils i inflables on els nens podran aprendre de forma lúdica i divertida conceptes bàsics sobre la recollida selectiva.

La segona festa serà el 31  de maig, l’escola l’escola Montserrat Solà, després de treballar durant tot el curs aquest valor ha decidit obrir la seva festa de final de curs a tot el barri. Al matí hi haurà activitats infantils relacionades amb el tema de la festa; a les dotze del migdia; conferència de la Fundació Maresme, on s’explicaran les activitats relacionades amb el reciclatge promogudes per aquesta fundació. I a les cinc de la tarda,  conferència de la cooperativa Som Energia, on explicaran com funciona aquesta cooperativa dedicada a promoure l’ús d’energies renovables i que en permet la contractació per part d’usuaris domèstics.

Detalls d’aquestes activitats i moltes més per a petits i grans, ja a partir d’aquest mateix dissabte 3 de maig – presentació del llibre “Jo de gran vull ser e-con-mis-ta” de Montse Junyent sobre economia del Bé Comú a la Casa Capell (11h) – els trobareu a la secció d’agenda.