Acollida

‘Vacances en pau’ a Mataró per a nens sahrauís


7 agost 2014

a1d589a00d19665f863e6b61e77d0e8d

Mataró acull aquest estiu catorze nens i nenes sahrauís que passen part dels mesos de juliol i agost amb famílies de la ciutat. Aquestes colònies es van iniciar l’any 1996 per primera vegada i des d’aleshores les organitzen conjuntament l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró i l’Ajuntament. Estan adreçades a nens d’entre 7 i 12 anys i el seu lema és “Vacances en Pau”.

L’objectiu d’aquestes colònies és donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants sahrauís i els catalans, facilitar l’accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants acollits que ho necessitin, i donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

I per aconseguir que els infants de Mataró i els arribats del Sàhara puguin compartir experiències més enllà dels dies que passen amb les famílies s’organitzen activitats conjuntes, com per exemple un petit curs de vela o una trobada a Lleida amb tots els Sahrauís de Catalunya, a part de viure amb entusiasme les Santes.